Baklažán recepty

5 najlepších receptov z BAKLAŽÁNU

0
Podarilo sa vám na záhrade vypestovať bohatú úrodu baklažánov a teraz márne premýšľate, čo s nimi? V kuchyni sa tieto nízkokalorické plody dajú využiť na množstvo rôznych spôsobov, od pečenia a varenia cez restovanie...
Maniok recepty

3 najlepšie recepty z MANIOKU JEDLÉHO

0
Hoci sú zemiaky medzi ľuďmi stále veľmi obľúbené, v poslednej dobe sa oveľa častejšie používajú aj rôzne moderné alternatívy. Okrem batátov sa do povedomia slovenských kuchárov začína dostávať aj maniok jedlý, ktorého hľuzy sú...
Pečené kaštany

PEČENÉ GAŠTANY: Ako upiecť gaštany v rúre?

0
Máte k dispozícii bohatú úrodu jedlých gaštanov, ktoré čakajú na spracovanie? V tom prípade určite premýšľate, ako tieto plody najlepšie zužitkovať, ale zároveň si ich skvelú a netradičnú chuť čo najviac užiť. Medzi ľuďmi...
Recepty z jedlých kaštanů

3 najlepšie recepty na JEDLÉ GAŠTANY

0
Podarilo sa vám na záhrade vypestovať bohatú úrodu jedlých gaštanov a teraz márne premýšľate, čo si s týmito plodmi počať? Okrem pečených gaštanov, ktoré sa stali obľúbenou pochúťkou predávanou na rôznych vianočných trhoch a...
Kimchi

3 najlepšie recepty na jednoduché DOMÁCE KIMČI

0
Dostali ste chuť na nejaký netradičný zeleninový pokrm, ale nenapadá vás, čo by ste si mohli doma sami pripraviť? Alebo snáď hľadáte spôsob, ako uchovať sezónnu zeleninu tak, aby ste si na nej mohli...
Fermentace ovoce

FERMENTÁCIA OVOCIA: Ako na to.

0
Hoci kvasenie zeleniny pozná skoro každý a mnohí pestovatelia na tento spôsob konzervácie potravín nedajú dopustiť, o tom, že sa dá fermentovať tiež ovocie, počul asi málokto. V skutočnosti sa však jedná o pomerne...
Fermentace tabáku

FERMENTÁCIA TABAKU: Ako na to?

0
Podarilo sa vám vypestovať vlastný tabak a teraz márne premýšľate, ako ho spracovať, aby ste si toto fajčivo neskôr mohli skutočne užiť? Hoci niektorí ľudia tabak používajú bez akejkoľvek úpravy, väčšinou musí prejsť procesom...
Fermentace čaje

FERMENTÁCIA ČAJU: Ako si urobiť pravý čaj?

0
Máte radi čaj, či už sa jedná o ten čierny, zelený a biely, alebo ide o exotickejšie varianty, ako je čaj žltý a Pchu-er? V tom prípade ste sa už iste niekedy zamysleli nad...
Fermentace masa a salámů

FERMENTÁCIA MÄSA: Ako na to? Fermentácia salám, fermentácia klobás, …

0
Premýšľali ste niekedy o tom, ako sa vlastne vyrábajú vaše obľúbené trvanlivé salámy a klobásy? Alebo ste snáď narazili na chutné mäso pripravované v japonskej koji ryžu, ktoré si nemôžete vynachváliť? Základom prípravy týchto...
Znojemské okurky

Najlepší RECEPT na ZNOJEMSKEJ UHORKY

0
Pravdepodobne najznámejším druhom sterilizovanej zeleniny na našom území sú nakladané znojemské uhorky, na ktoré Slováci a Česi nedajú dopustiť. Mali ste tento rok bohatú úrodu uhoriek a chceli by ste si skúsiť ich prípravu...
Kvašáky

Najlepší recept na KVAŠÁKY

0
Podarilo sa vám vypestovať obrovskú úrodu uhoriek, ktoré nedokážete okamžite skonzumovať? V tom prípade určite premýšľate, že ich zavaríte alebo rozdáte blízkym. Ďalšou možnosťou, ako ich minúť, je pustiť sa do fermentácie a pripraviť...
Fermentace hub

DOMÁCA FERMENTÁCIA HÚB: Ako na to?

0
Vydali ste sa do lesa na huby a podarilo sa vám domov priniesť poriadnu nádielku čerstvých rýdziky, hríbov, líšok alebo plávok? V tom prípade teraz určite premýšľate, čo s nimi urobíte. Kým niekto dáva...
Fermentovaná zelenina

KVASENÁ ZELENINA: Prečo a ako fermentovať zeleninu?

0
Vypestovali ste si na záhradke veľa uhoriek, ktoré by ste radi uchovali na dlhšiu dobu, aby ste nemuseli kupovať zeleninu v supermarkete? Alebo sa vám snáď urodilo príliš veľké množstvo kapusty, cibule a mrkvy?...
Fermentace

Čo je FERMENTÁCIA a ako prebieha?

0
Podarilo sa vám na záhrade vypestovať veľkú úrodu zeleniny, ktorú nie ste schopní zjesť? Alebo ste snáď v lese objavili veľké množstvo húb, ale teraz neviete, čo si s nimi počať? V posledných rokoch...
Bedla vysoká recepty

6 najlepších receptov z BEDLE VYSOKEJ

0
Vypestovali ste si na záhrade bohatú úrodu vysokých bedlí? Alebo sa vám snáď podarilo nájsť tieto chutné huby počas výpravy do lesa? Ak áno, iste teraz premýšľate, čo si s nimi počať. Bedle sa...

NAJLEPŠIE RECEPTY, ktoré práve letia!

POSIELAJTE ORIGINÁLNE PRIANIA

TIPY pre HUBÁROV