TEKVICA: Najlepšie sladké recepty z tekvice hokaido
Klasický tekvicový kompót pozná asi každý, pretože je u nás momentálne veľmi obľúbený. Vedeli ste ale, že z tekvice môžete pripraviť aj celý rad ďalších sladkých receptov, ktoré potešia celú
Rady pre každého.
Klasický tekvicový kompót pozná asi každý, pretože je u nás momentálne veľmi obľúbený. Vedeli ste ale, že z tekvice môžete pripraviť aj celý rad ďalších sladkých receptov, ktoré potešia celú
Veľa ľudí zaujíma, ako chutí muchovník a či je možné použiť jeho bobule ako prísadu do rôznych pokrmov. Plody tohto okrasného kríka či stromčeka sú šťavnaté, občas mierne nakyslé a
Predtým sa topinambury pestovali nielen ako krmivo pre zvieratá, ale aj ako chutí plodina, ktorá slúžila ako základ mnohých rôznych pokrmov. Do Európy sa dostali počas 16. storočia, ale neskôr
Hliva ustricová má v kuchyni všestranné použitie. Jedná sa totiž o vynikajúci surovinu do polievok a omáčok, ale dobre chutí aj v kombinácii so zeleninou alebo v údenom stave. Tento
Podarilo sa vám vypestovať vlastnú úrodu rebarbory kučeravej a teraz premýšľate, čo s ňou môžete v kuchyni urobiť? Medzi najobľúbenejšie recepty, na ktoré nedajú kuchári a kuchárky dopustiť, patrí koláč
Premýšľate, čo s rebarborou, ktorú sa vám podarilo vypestovať na záhradke? Hoci si túto rastlinu môžeme dopriať iba počas pomerne krátkej sezóny, má dnes v kuchyni vďaka svojej nakyslej chuti
Akonáhle šampiňóny zozbierate (prip. Kúpite), v ideálnom prípade by ste ich mali tiež ihneď tepelne upraviť a užiť si ich skvelú plnú chuť. Ak však chcete huby uchovať na neskôr,
Okrem toho, že sa skvele hodí ako prvá pomoc pri prechladnutí a slúži ako prírodný repelent, má nádchovník využitie v kuchyni a dá sa použiť aj ako korenie. Začerstva slúži
Keďže podľa lekárov a výživových poradcov ovplyvňuje ľanové semienko zdravie človeka veľmi pozitívnym spôsobom, stala sa táto superpotravina cennou surovinou, ktorú ľudia v kuchyni využívajú na dennej báze. Aj my
Máte radi ázijskú kuchyňu, chcete si pripraviť chutný šalát alebo len hľadáte netradičnú surovinu, pomocou ktorej by ste dodali šmrnc svojim obľúbeným pokrmom? V tom prípade by ste rozhodne mali
Hoci mnohí považujú púpavy za burinu, v skutočnosti majú tieto rastliny celý rad zdraviu prospešných účinkov. Práve preto slúži ako základ liečivých odvarov a tinktúr, ale stále obľúbenejší je aj
AČOKČA je fantastická zelenina, ktorá je veľmi jednoduchá na pestovanie, má mnoho plodov a dá sa využiť v kuchyni na mnoho spôsobov. Vybrali sme 5 najobľúbenejších receptov z ačokči, ktoré