Dřínky

6 najlepších receptov z DRIENOK

0
Máte chuť na niečo sladké, ale obyčajná jahodová, marhuľová alebo černicová marmeláda už vás nudí? Alebo snáď hľadáte netradičné ovocie, ktoré sa skvele hodia na prípravu muštov, likérov a vína? V tom prípade by...
Moruše recepty

6 najlepších receptov z MORUŠE

0
Vysadili ste si na záhrade morušovník biely, morušovník červený alebo morušovník čierny? Potom iste premýšľate, na čo sa vám budú hodiť jeho šťavnaté plody, ktoré na prvý pohľad pripomínajú černice. Prezradíme, ako spracovať moruše,...
Aronie recepty

10 najlepších receptov z ARÓNIE

0
Vypestovali ste si na záhrade úrodu šťavnatých čiernych bobúľ, ktoré majú príjemne trpkú chuť, a márne teraz premýšľate, čo s nimi ďalej? Plody arónie sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov a môžu sa...
Bršlice kozí noha

Najlepšie recepty – KOZONOHA HOSTCOVÁ

0
Dozvedeli ste sa o liečivých účinkoch rastlinky s názvom kozonoha hostcová a chceli by ste jej využitie lepšie preskúmať? Hoci to málokto tuší, táto zázračná liečivka sa skvele hodí na prípravu rôznych hojivých zábalov,...
Kopřiva recepty

10 najlepších receptov zo žihľavy (RECEPTY)

0
Hoci mnohí považujú žihľavu za nepríjemný burinu, v skutočnosti má táto rastlina obrovské množstvo liečivých účinkov. Práve vďaka tomu sa stala obľúbenou prísadou rôznych nálevov, tinktúr, mastí, čajov a odvarov, ktoré majú priaznivý vplyv...
Dýně recepty

TEKVICA: Najlepšie pokrmy z tekvice hokaido (RECEPTY)

0
Vypestovali ste si na záhrade úrodu krásnych oranžových tekvíc a teraz márne premýšľate, čo z tekvice hokaido v kuchyni pripraviť? Veľkou výhodou týchto plodov je skutočnosť, že sa dajú spracovať na mnoho rôznych spôsobov....
Dýně sladké recepty

TEKVICA: Najlepšie sladké recepty z tekvice hokaido

0
Klasický tekvicový kompót pozná asi každý, pretože je u nás momentálne veľmi obľúbený. Vedeli ste ale, že z tekvice môžete pripraviť aj celý rad ďalších sladkých receptov, ktoré potešia celú rodinu? Prezradíme, ako pripraviť...
Muchovník recepty

4 najlepšie RECEPTY z plodov MUCHOVNÍKA

0
Veľa ľudí zaujíma, ako chutí muchovník a či je možné použiť jeho bobule ako prísadu do rôznych pokrmov. Plody tohto okrasného kríka či stromčeka sú šťavnaté, občas mierne nakyslé a plné vitamínov i ďalších...
Topinambury recepty

4 najlepšie RECEPTY z TOPINAMBUR

0
Predtým sa topinambury pestovali nielen ako krmivo pre zvieratá, ale aj ako chutí plodina, ktorá slúžila ako základ mnohých rôznych pokrmov. Do Európy sa dostali počas 16. storočia, ale neskôr je tu vytlačili zemiaky,...
Hlíva ústřičná zpracování

Ako UCHOVAŤ / SPRACOVAŤ HLIVU USTRICOVÚ?

0
Hliva ustricová má v kuchyni všestranné použitie. Jedná sa totiž o vynikajúci surovinu do polievok a omáčok, ale dobre chutí aj v kombinácii so zeleninou alebo v údenom stave. Tento druh húb je vhodné...
Rebarborový koláč

3 najlepšie RECEPTY na REBARBOROVÝ KOLÁČ

0
Podarilo sa vám vypestovať vlastnú úrodu rebarbory kučeravej a teraz premýšľate, čo s ňou môžete v kuchyni urobiť? Medzi najobľúbenejšie recepty, na ktoré nedajú kuchári a kuchárky dopustiť, patrí koláč s rebarborou. Ten sa...
Recepty z rebarbory

5 najobľúbenejších RECEPTOV z REBARBORY

0
Premýšľate, čo s rebarborou, ktorú sa vám podarilo vypestovať na záhradke? Hoci si túto rastlinu môžeme dopriať iba počas pomerne krátkej sezóny, má dnes v kuchyni vďaka svojej nakyslej chuti nepreberné využitie, a to...
Zpracování žampionů

Ako UCHOVAŤ / SPRACOVAŤ ŠAMPIŇÓNY?

0
Akonáhle šampiňóny zozbierate (prip. Kúpite), v ideálnom prípade by ste ich mali tiež ihneď tepelne upraviť a užiť si ich skvelú plnú chuť. Ak však chcete huby uchovať na neskôr, musíte ich spracovať takým...
Olej

5 NAJOBĽÚBENEJŠÍCH RECEPTOV z NÁDCHOVNÍKA – čaj, sirup, masť, …

0
Okrem toho, že sa skvele hodí ako prvá pomoc pri prechladnutí a slúži ako prírodný repelent, má nádchovník využitie v kuchyni a dá sa použiť aj ako korenie. Začerstva slúži nádchovník na prípravu skvelého...
Lněné semínko v misce

7 najobľúbenejších receptov s ľanovým semienkom

0
Keďže podľa lekárov a výživových poradcov ovplyvňuje ľanové semienko zdravie človeka veľmi pozitívnym spôsobom, stala sa táto superpotravina cennou surovinou, ktorú ľudia v kuchyni využívajú na dennej báze. Aj my pre vás preto máme...

PESTOVANIE PARADAJOK - ŠPECIÁL!

POSIELAJTE ORIGINÁLNE PRIANIA