Roketa setá recepty

3 NAJLEPŠIE RECEPTY z ROKETY SIATEJ

0
Veľa ľudí, ktorí s touto rastlinou nemajú skúsenosť, sa pýta, ako chutí roketa a na čo sú jej listy vlastne dobré. Pre priamu konzumáciu sú najvhodnejšie mladé rastlinky, ktoré zožnete po 6 až 8...
Mangold

4 najlepšie RECEPTY z MANGOLDU

0
Stále obľúbenejším druhom zeleniny sa v našich končinách postupom času stáva mangold. Jeho listy totiž majú podobné uplatnenie ako urastený špenát a silné šťavnaté stonky možno v kuchyni použiť namiesto špargle. Ak si aj...
Goji caj

5 najlepších receptov z GOJI / KUSTOVNICE ČÍNSKEJ

0
Neviete si rady, ako spracovať Goji? Hoci v minulosti neboli tieto plody v našich zemepisných šírkach príliš rozšírené, počas posledných rokov si postupne našli svoje miesto v mnohých slovenských domácnostiach. Čerstvé bobule aj chutné...
Ryba na gril

5 vecí, ako zaručene spoznať čerstvú rybu!?

0
Keď rybu, tak jedine čerstvú! Dá sa povedať, že toto pravidlo platí u mäsa všeobecne, ale u rybieho mäsa to platí dvojnásobne. Bravčové, bravčové, bravčové, hydinové, hydinové, hovädzie a čo ryba? Slováci všeobecne nepatria...
Dřínky

6 najlepších receptov z DRIENOK

0
Máte chuť na niečo sladké, ale obyčajná jahodová, marhuľová alebo černicová marmeláda už vás nudí? Alebo snáď hľadáte netradičné ovocie, ktoré sa skvele hodia na prípravu muštov, likérov a vína? V tom prípade by...
Moruše recepty

6 najlepších receptov z MORUŠE

0
Vysadili ste si na záhrade morušovník biely, morušovník červený alebo morušovník čierny? Potom iste premýšľate, na čo sa vám budú hodiť jeho šťavnaté plody, ktoré na prvý pohľad pripomínajú černice. Prezradíme, ako spracovať moruše,...
Bršlice kozí noha

Najlepšie recepty – KOZONOHA HOSTCOVÁ

0
Dozvedeli ste sa o liečivých účinkoch rastlinky s názvom kozonoha hostcová a chceli by ste jej využitie lepšie preskúmať? Hoci to málokto tuší, táto zázračná liečivka sa skvele hodí na prípravu rôznych hojivých zábalov,...
Kopřiva recepty

10 najlepších receptov zo žihľavy (RECEPTY)

0
Hoci mnohí považujú žihľavu za nepríjemný burinu, v skutočnosti má táto rastlina obrovské množstvo liečivých účinkov. Práve vďaka tomu sa stala obľúbenou prísadou rôznych nálevov, tinktúr, mastí, čajov a odvarov, ktoré majú priaznivý vplyv...
Dýně recepty

TEKVICA: Najlepšie pokrmy z tekvice hokaido (RECEPTY)

0
Vypestovali ste si na záhrade úrodu krásnych oranžových tekvíc a teraz márne premýšľate, čo z tekvice hokaido v kuchyni pripraviť? Veľkou výhodou týchto plodov je skutočnosť, že sa dajú spracovať na mnoho rôznych spôsobov....
Dýně sladké recepty

TEKVICA: Najlepšie sladké recepty z tekvice hokaido

0
Klasický tekvicový kompót pozná asi každý, pretože je u nás momentálne veľmi obľúbený. Vedeli ste ale, že z tekvice môžete pripraviť aj celý rad ďalších sladkých receptov, ktoré potešia celú rodinu? Prezradíme, ako pripraviť...
Muchovník recepty

4 najlepšie RECEPTY z plodov MUCHOVNÍKA

0
Veľa ľudí zaujíma, ako chutí muchovník a či je možné použiť jeho bobule ako prísadu do rôznych pokrmov. Plody tohto okrasného kríka či stromčeka sú šťavnaté, občas mierne nakyslé a plné vitamínov i ďalších...
Topinambury recepty

4 najlepšie RECEPTY z TOPINAMBUR

0
Predtým sa topinambury pestovali nielen ako krmivo pre zvieratá, ale aj ako chutí plodina, ktorá slúžila ako základ mnohých rôznych pokrmov. Do Európy sa dostali počas 16. storočia, ale neskôr je tu vytlačili zemiaky,...
Hlíva ústřičná zpracování

Ako UCHOVAŤ / SPRACOVAŤ HLIVU USTRICOVÚ?

0
Hliva ustricová má v kuchyni všestranné použitie. Jedná sa totiž o vynikajúci surovinu do polievok a omáčok, ale dobre chutí aj v kombinácii so zeleninou alebo v údenom stave. Tento druh húb je vhodné...
Rebarborový koláč

3 najlepšie RECEPTY na REBARBOROVÝ KOLÁČ

0
Podarilo sa vám vypestovať vlastnú úrodu rebarbory kučeravej a teraz premýšľate, čo s ňou môžete v kuchyni urobiť? Medzi najobľúbenejšie recepty, na ktoré nedajú kuchári a kuchárky dopustiť, patrí koláč s rebarborou. Ten sa...
Recepty z rebarbory

5 najobľúbenejších RECEPTOV z REBARBORY

0
Premýšľate, čo s rebarborou, ktorú sa vám podarilo vypestovať na záhradke? Hoci si túto rastlinu môžeme dopriať iba počas pomerne krátkej sezóny, má dnes v kuchyni vďaka svojej nakyslej chuti nepreberné využitie, a to...

ROK 2023

PARADAJKOVÝ ŠPECIÁL

POSIELAJTE ORIGINÁLNE PRIANIA