3 NAJLEPŠIE RECEPTY z ROKETY SIATEJ
Veľa ľudí, ktorí s touto rastlinou nemajú skúsenosť, sa pýta, ako chutí roketa a na čo sú jej listy vlastne dobré. Pre priamu konzumáciu sú najvhodnejšie mladé rastlinky, ktoré zožnete po 6 až 8...
6 najlepších receptov z DRIENOK
Máte chuť na niečo sladké, ale obyčajná jahodová, marhuľová alebo černicová marmeláda už vás nudí? Alebo snáď hľadáte netradičné ovocie, ktoré sa skvele hodia na prípravu muštov, likérov a vína? V tom prípade by...
Ako UCHOVAŤ / SPRACOVAŤ ŠAMPIŇÓNY?
Akonáhle šampiňóny zozbierate (prip. Kúpite), v ideálnom prípade by ste ich mali tiež ihneď tepelne upraviť a užiť si ich skvelú plnú chuť. Ak však chcete huby uchovať na neskôr, musíte ich spracovať takým...
5 najlepších receptov z GOJI / KUSTOVNICE ČÍNSKEJ
Neviete si rady, ako spracovať Goji? Hoci v minulosti neboli tieto plody v našich zemepisných šírkach príliš rozšírené, počas posledných rokov si postupne našli svoje miesto v mnohých slovenských domácnostiach. Čerstvé bobule aj chutné...
FERMENTÁCIA TABAKU: Ako na to?
Podarilo sa vám vypestovať vlastný tabak a teraz márne premýšľate, ako ho spracovať, aby ste si toto fajčivo neskôr mohli skutočne užiť? Hoci niektorí ľudia tabak používajú bez akejkoľvek úpravy, väčšinou musí prejsť procesom...
5 najlepších receptov z BAKLAŽÁNU
Podarilo sa vám na záhrade vypestovať bohatú úrodu baklažánov a teraz márne premýšľate, čo s nimi? V kuchyni sa tieto nízkokalorické plody dajú využiť na množstvo rôznych spôsobov, od pečenia a varenia cez restovanie...
5 najlepších receptov z DULE
Vysadili ste si na záhrade dulu, ktorá vám počas jesenných mesiacov poskytla bohatú úrodu chutných plodov? V tom prípade určite premýšľate, ako dule najlepšie spracovať a k čomu sa dajú v kuchyni využiť. Prezradíme,...
6 najlepších receptov z MORUŠE
Vysadili ste si na záhrade morušovník biely, morušovník červený alebo morušovník čierny? Potom iste premýšľate, na čo sa vám budú hodiť jeho šťavnaté plody, ktoré na prvý pohľad pripomínajú černice. Prezradíme, ako spracovať moruše,...
TEKVICA: Najlepšie sladké recepty z tekvice hokaido
Klasický tekvicový kompót pozná asi každý, pretože je u nás momentálne veľmi obľúbený. Vedeli ste ale, že z tekvice môžete pripraviť aj celý rad ďalších sladkých receptov, ktoré potešia celú rodinu? Prezradíme, ako pripraviť...
Ako UCHOVAŤ / SPRACOVAŤ HLIVU USTRICOVÚ?
Hliva ustricová má v kuchyni všestranné použitie. Jedná sa totiž o vynikajúci surovinu do polievok a omáčok, ale dobre chutí aj v kombinácii so zeleninou alebo v údenom stave. Tento druh húb je vhodné...
10 najlepších receptov zo žihľavy (RECEPTY)
Hoci mnohí považujú žihľavu za nepríjemný burinu, v skutočnosti má táto rastlina obrovské množstvo liečivých účinkov. Práve vďaka tomu sa stala obľúbenou prísadou rôznych nálevov, tinktúr, mastí, čajov a odvarov, ktoré majú priaznivý vplyv...
4 najlepšie recepty z VTÁČINCA ŽABINCA
Poznáte vtáčinec žabinec iba ako nepríjemnú burinu, ktorej sa nejde jednoducho zbaviť, a vôbec si neviete predstaviť, ako by ste túto rastlinu využili v kuchyni? Aj keď sa to možno nezdá, v skutočnosti dokáže...
Najlepšie recepty – KOZONOHA HOSTCOVÁ
Dozvedeli ste sa o liečivých účinkoch rastlinky s názvom kozonoha hostcová a chceli by ste jej využitie lepšie preskúmať? Hoci to málokto tuší, táto zázračná liečivka sa skvele hodí na prípravu rôznych hojivých zábalov,...
VEĽKÁ NOC: Najlepšie veľkonočné recepty
Hoci sa každý rok kuchárske knihy a magazíny predbiehajú s novými veľkonočnými receptami, väčšina ľudí stále dáva prednosť klasike. Na stole tak rozhodne nesmie chýbať tradičný veľkonočný baránok, chutné veľkonočné judáše a osvedčený mazanec...
Najlepší RECEPT na ZNOJEMSKEJ UHORKY
Pravdepodobne najznámejším druhom sterilizovanej zeleniny na našom území sú nakladané znojemské uhorky, na ktoré Slováci a Česi nedajú dopustiť. Mali ste tento rok bohatú úrodu uhoriek a chceli by ste si skúsiť ich prípravu...