Lněné semínko v misce

7 najobľúbenejších receptov s ľanovým semienkom

0
Keďže podľa lekárov a výživových poradcov ovplyvňuje ľanové semienko zdravie človeka veľmi pozitívnym spôsobom, stala sa táto superpotravina cennou surovinou, ktorú ľudia v kuchyni využívajú na dennej báze. Aj my pre vás preto máme...
Olej

5 NAJOBĽÚBENEJŠÍCH RECEPTOV z NÁDCHOVNÍKA – čaj, sirup, masť, …

0
Okrem toho, že sa skvele hodí ako prvá pomoc pri prechladnutí a slúži ako prírodný repelent, má nádchovník využitie v kuchyni a dá sa použiť aj ako korenie. Začerstva slúži nádchovník na prípravu skvelého...
Recepty z jedlých kaštanů

3 najlepšie recepty na JEDLÉ GAŠTANY

0
Podarilo sa vám na záhrade vypestovať bohatú úrodu jedlých gaštanov a teraz márne premýšľate, čo si s týmito plodmi počať? Okrem pečených gaštanov, ktoré sa stali obľúbenou pochúťkou predávanou na rôznych vianočných trhoch a...
Bršlice kozí noha

Najlepšie recepty – KOZONOHA HOSTCOVÁ

0
Dozvedeli ste sa o liečivých účinkoch rastlinky s názvom kozonoha hostcová a chceli by ste jej využitie lepšie preskúmať? Hoci to málokto tuší, táto zázračná liečivka sa skvele hodí na prípravu rôznych hojivých zábalov,...
Recepty z šalotky

5 najlepších receptov z CIBULE ŠALOTKY

0
Podarilo sa vám na záhrade alebo v kvetináči vypestovať bohatú úrodu šalotky? V tom prípade teraz určite premýšľate o tom, ako trsy drobných cibuliek najlepšie uskladniť a čo z nich uvariť, aby si pochutnala...
Fermentace

Čo je FERMENTÁCIA a ako prebieha?

0
Podarilo sa vám na záhrade vypestovať veľkú úrodu zeleniny, ktorú nie ste schopní zjesť? Alebo ste snáď v lese objavili veľké množstvo húb, ale teraz neviete, čo si s nimi počať? V posledných rokoch...
Pečené kaštany

PEČENÉ GAŠTANY: Ako upiecť gaštany v rúre?

0
Máte k dispozícii bohatú úrodu jedlých gaštanov, ktoré čakajú na spracovanie? V tom prípade určite premýšľate, ako tieto plody najlepšie zužitkovať, ale zároveň si ich skvelú a netradičnú chuť čo najviac užiť. Medzi ľuďmi...
Aronie recepty

10 najlepších receptov z ARÓNIE

0
Vypestovali ste si na záhrade úrodu šťavnatých čiernych bobúľ, ktoré majú príjemne trpkú chuť, a márne teraz premýšľate, čo s nimi ďalej? Plody arónie sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov a môžu sa...
Mirabelky, myrobalány a špendlíky v kuchyni

NAJLEPŠIE RECEPTY zo ŠPENDLÍKOV, MIRABELIEK a MYROBALÁNOV

0
Objavili ste na prechádzke strom obsypaný sladkými mirabelkami či špendlíkmi, ktoré ste tam jednoducho nemohli nechať? Alebo sa vám snáď podarilo nazbierať plný kôš myrobalánov a teraz márne premýšľate, ako ovocie spracovať, aby si...
Fermentovaná zelenina

KVASENÁ ZELENINA: Prečo a ako fermentovať zeleninu?

0
Vypestovali ste si na záhradke veľa uhoriek, ktoré by ste radi uchovali na dlhšiu dobu, aby ste nemuseli kupovať zeleninu v supermarkete? Alebo sa vám snáď urodilo príliš veľké množstvo kapusty, cibule a mrkvy?...
Zpracování žampionů

Ako UCHOVAŤ / SPRACOVAŤ ŠAMPIŇÓNY?

0
Akonáhle šampiňóny zozbierate (prip. Kúpite), v ideálnom prípade by ste ich mali tiež ihneď tepelne upraviť a užiť si ich skvelú plnú chuť. Ak však chcete huby uchovať na neskôr, musíte ich spracovať takým...
Velikonoční recepty

VEĽKÁ NOC: Najlepšie veľkonočné recepty

0
Hoci sa každý rok kuchárske knihy a magazíny predbiehajú s novými veľkonočnými receptami, väčšina ľudí stále dáva prednosť klasike. Na stole tak rozhodne nesmie chýbať tradičný veľkonočný baránok, chutné veľkonočné judáše a osvedčený mazanec...
Moruše recepty

6 najlepších receptov z MORUŠE

0
Vysadili ste si na záhrade morušovník biely, morušovník červený alebo morušovník čierny? Potom iste premýšľate, na čo sa vám budú hodiť jeho šťavnaté plody, ktoré na prvý pohľad pripomínajú černice. Prezradíme, ako spracovať moruše,...
Fermentace hub

DOMÁCA FERMENTÁCIA HÚB: Ako na to?

0
Vydali ste sa do lesa na huby a podarilo sa vám domov priniesť poriadnu nádielku čerstvých rýdziky, hríbov, líšok alebo plávok? V tom prípade teraz určite premýšľate, čo s nimi urobíte. Kým niekto dáva...
Recepty z rebarbory

5 najobľúbenejších RECEPTOV z REBARBORY

0
Premýšľate, čo s rebarborou, ktorú sa vám podarilo vypestovať na záhradke? Hoci si túto rastlinu môžeme dopriať iba počas pomerne krátkej sezóny, má dnes v kuchyni vďaka svojej nakyslej chuti nepreberné využitie, a to...

PESTOVANIE PARADAJOK - ŠPECIÁL!

POSIELAJTE ORIGINÁLNE PRIANIA